06 gegužės 2011

Medetkų kremo gamyba namuose

Kol dar neišblėso vakarykščiai kosmetikos gamybos vakarėlio įspūdžiai, skubu jais pasidalinti. Pastaruoju metu per tv išpopuliarintai eko idėjai negaliu atsispirti ir aš. Jau vien šis mano dienoraštis paremtas mintimi, kad daug ką galime pasidaryti patys, nekenkiant aplinkai ir sau. Taigi, stumiame "fabrikinę" kosmetiką į lentynos galą ir gaminame tai, kas natūralu ir šimtą kartų veiksmingiau. Jau vient vakarėlio vedėjos išsakyta mintis, jog "kaip odą prižiūrime iki 35-erių metų, taip vėliau ir atrodome" priverčia sukrusti ir palepinti save.
Sau gaminausi raminantį medetkų kremą puikiai tinkantį jautriai odai. Receptas būtų toks:

6 ml medetkų fitolio
6 ml makadamijų aliejaus
6 ml abrikosų kauliukų aliejaus
25 ml levandų hidrolato
5,3 g emulsinio vaško
4 lašai vitamino E
4 lašai greipfrutų sėklų ekstrakto
2 lašai levandų eterinio aliejaus
2 lašai šalavijų eterinio aliejaus
Kadangi šalavijų eterinis aliejus nerekomenduojamas nėštumo metu, jį galima pakeisti kitokiu.

Reikalingos priemonės:
- Cilindras aliejų matavimui
- Indelis hidrolatų matavimui
- keraminis indelis maišymui ir kaitinimui
- šaukštelis (jokiu būdu ne metalinis)
- jautrios svarstyklės (vaškui pasverti)
- vonelė vandeniui kaitinti (tinka paprastas stiklinis kepimo indas)

Darbo eiga:
- Į indą skirtą matuoti aliejams supilame aliejus, kol gausis bendras 18 ml kiekis
- Į kitą indelį atmatuojame reikalingą hidrolato kiekį. (Žodis hidrolatas nežinančiam skamba mistiškai, tačiau tai yra augalus garinant išgautas vandenėlis)
- Keraminiame indelyje pasveriame emulsinį vašką
- Į vašką supilame aliejų mišinį (hidrolato pilti nereikia)
- Keraminį indelį su vašku ir aliejais įstatome į pašildyto vandens vonelę, taip pat įstatome ir hidrolato indelį.
- Maišome, kol ištirps vaškas
- Išimame abu indelius ir neskubant pildami hidrolatą į aliejus, maišome. Pradedant vėsti, paplakame šie tiek greičiau, kol susidarys tirštesnė konsistencija. Plakimui skiriame apie 5 minutes.
- Pabaigoje įlašiname natūralius konservantus bei eterinius aliejus.
- Tepame ant drėgnos odos.
Tokio kremo galiojimo laikas pradėjus jį naudoti - apie 4 mėnesiai. Jį reikia tepti ant drėgnos odos ir, kad nesugestų ankščiau laiko, geriausia naudotis švaria mentele (neišmeskite jei tokią rasite nusipirkę valgomųjų ledų). Video pamokėlę galite rasti ir youtube:
 Na, nepatingėjau ir paskaičiavau finansinę reikalo pusę. Jeigu norėtumėte gamintis tokį kremą namuose, kad įsigyti reikalingas medžiagas reikėtų investuoti apie 140 litų. Mėgintuvėliai ir indeliai kainuotų papildomai. Iš tos sumos, šiam kremui (50ml kiekį) pagaminti tektų apie 30 litų. Parduotuvėje toks kremas kainuoja 39 litus.
Taigi, įsigyti žaliavas ir priemones verta jei gaminsitės ne tik sau, bet ir draugėms, šeimos nariams. Kitu atveju to daryti neverta, nes ilgai nenaudojamos gali sugesti ar prarasti savo savybes kai kurios žaliavos, taip pat norėsite pakeisti kremą ir pasikeitus metų laikui rinksitės kitokius aliejus. Nors pažaisti ir pabandyti tikrai smagu, o kosmetikos gamybos pamokėlėse tai nieko nekainuoja, tik susimokėsite už žaliavas.

p.s. mano skaičiavimas pagrįstas kainomis to pardavėjo, kurio priemonėmis naudojausi. Panaršius internete galima rasti nemažai kitų įmonių prekiaujančių šia produkcija ir neretai dvigubai mažesnėmis kainomis. Aišku, reikia įvertinti aliejų savybes - kad būtų ekologiškas, nerafinuotas ir pan.

Būkite žavios! Vasara ant nosies! :)

1 komentaras:

Nerijus rašė...

MUILO KERAI - mes kuriame...
muilokerai.lt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...