14 gegužės 2011

Šalta kroatiška kava

Ką darote kai atšąla kava? Kaip ir dauguma greičiausiai pilate lauk. Tačiau nevertėtų. Kavos tirščius galima panaudoti kūno pilingui prausiantis duše, o nukoštus skysčius tiesiog užšaldyti ledukų formelėse. Košti nereiks, jei kava tirpi. Tokią karštą dieną kaip ši, šaldyti kavos ledukai, šiek tiek pieno ir cukraus sukurs gaivų kavos kokteilį. Darom ir ragaujam:)
Receptas 4 asmenims:
500 ml šaltos stiprios juodos kavos
400 ml pieno
6 šaukšteliai cukraus

Kavą supilame į ledukų formeles ir užšaldome. Kavinius ledukus sudedame į plaktuvą. Suberiame cukrų, supilame pieną ir plakame, kol masė tampa kremo tirštumo. Įpilame į aukštas taures.

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...