19 balandžio 2011

Suknelė "tarybinei panelei"

Kadangi (pagaliau!) įsirengiau savo darbinį kampelį miegamajame, vis suku galvą kaip ką kur pridėti, pakabinti, kad jis būtų jaukus, mielas ir svarbiausia "darbingas". Visų pirmiausia trūko kėdės, tai nuo jos ir pradėjau. Man patinkančios parduotuvėse dar neatradau, todėl greituoju būdu nutariau aprengti standartinę tarybinę kėdę. Rezultatas išėjo labai baltas, bet jaukiai patogus. O siūdama jaučiausi tarsi šokinėčiau ir tūpčiočiau apie tikrą nuotaką.

Mano modeliukas susideda iš 4 pagrindinių detalių: atlošo (apačioje nuotraukoje pažymėta 1), sėdimosios dalies (3), sijono (2) ir kaspinų. Atlošas ir sėdimoji dalis yra paminkštinta porolonu.
Žingsniai:
1. Pasiruošiu audinį, išskalbiu (kad vėliau skalbiant nesitrauktų ir kėdė suknelės neišaugtų), atsikerpu apytiksliai reikiamo dydžio audinio gabalėlius, porolono gabalėlius. Jeigu audinys linkęs irti, tuomet kraštelius apmėtau zigzagu.
2. Susiuvu atlošo kraštines, pabaigoje įterpdama paruoštus kaspinėlius. Audinys lieka viduje, porolonas jį apgaubia. Taip siūti sunkoka, bet man kažkaip pavyko. Išverčiu į gerąją pusę. Pradžia jau padaryta.
3. Susiuvu kraštinę jungiančią atlošą ir sėdimąją dalis. Čia vėl siuvant audinį gaubia iš abiejų pusių porolonas.
4. Pridaigstau ir prisiuvu sijoną, kėdės nugaroje suformuodama klostes. Pirmąją siūlę siuvu iš blogosios pusės. Kitą siūlę iš gerosios, kad ją užtvirtinčiau.
5. Atlenkiu sijono apačią ir lygintuvu išlyginu suknelę.

Tikiu, kad pradedančiai siuvėjėlei sunku bus suprasti mano paaiškinimus. Aš taip pat ne profesionalė. Tiesiog naudojuosi kažkur nuskaitytu patarimu, kad reikia daug galvoti ir planuoti. Planavimas užima daugiau laiko, nei pats sėdėjimas prie siuvimo mašinos. Ir matuoti, matuoti, matuoti. Jei mano klientė būtų "gyva", atleistų mane iš pareigų dėl begalinių primatavimų. Nepyk brangioji, aš vis dar mokausi..;)

2 komentarai:

Grikute rašė...

Super. Manau, kad man kada tikrai prireiks šio brėžinuko.

Anonimiškas rašė...

Gal galite pasakyt kiek metrų medžiagos reikia vienai kėdei, ačiū :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...