28 balandžio 2011

Raidžių girlianda

Užsienyje labai populiaru vaikų kambariuose kažkokiu būdu "įamžinti" vaikų vardus. Vieni išdėlioja ar pakabina medines, ar gipsines raides, kiti nupiešia, siuvinėja patalynę, pažymi baldus ir panašiai. Man paprasčiausias ir šiuo metu tinkamiausias variantas pasirodė amerikietiška vardo raidžių girlianda. Tikiuosi, jog kažkurį laiką ji ten kabės.
Šiam projektėliui reikia nedaug laiko ir sąnaudų. Galima panaudoti audinių atraižas, tačiau jas suderinti tarpusavyje (nenorime skuduryno efekto). Taip pat reikės virvelės ir dvipusės lipnios juostelės skirtos sunkesnių daiktų instaliavimui. Aš virvelę prigriebiau Maximoje, 1,20 Lt už 10 metrų pasirodė neblogas deal'as, o lipnios juostelės ritinėlis iš Senukų nekainavo 5 Lt.
Taigi, ši mano girlianda dviguba. Atsikirpau reikiamą kiekį rombo formos atraižų (tiek kiek reikės raidžių), kurių kiekvienos kraštinės ilgis 22 cm. Ant vienos pusės prisiuvau kontrastingo audinio raideles. Vėliau rombą perlenkdama pusiau plačiausioje vietoje "padžioviau" ant skalbinių virvės ir persiuvau išilgai virvelės. Paruoštą girliandą trijose vietose primontavau dvipuse lipniąja juostele. Jeigu labai saugote sienas, prieš tai juostelę išbandykite nematomoje vietoje, kad ją nuėmus nenusiluptų ir sluoksnis dažų. Nors tiesą sakant, abejoju ar daug mamų ir tėčių raunasi plaukus nuo galvos dėl kiekvienos pieštukų žymės ant sienos vaikų kambaryje. Tikiu, jau dabar ten spalvų mozaika, nebent kambarys dar kvepia dažais.:)


Linkiu kūrybinio jums įkvėpimo ir kantrybės auginantiems žiogus. Tiesa, artėja "dizaino savaitė", tad nepatingėkit ir nulėkit akių paganyt, daugiau info čia: http://www.innovationfestival.lt/

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...