22 balandžio 2011

Saldžioji margučių vaivorykštė

Šiemet tikrų kiaušinių daug nemarginsim, bet iš anksto pasiruošėme ilgai negendančių margučių, kurie labiausiai džiugina vaikučius. Margučiai pripildyti saldžių gardėsių, todėl juos daužyti ir valgyti teikia daugiau malonumo nei tikrus kiaušinius.
Pateikiu instrukciją, kaip tai padaryti. Tiesa, idėją nužiūrėjau ir adaptavau pagal lietuviškas priemones.
DARBO EIGA.
1. Prikaupiame sveikų kiaušinių lukštų, kad pradaužtas būtų tik kiaušinio galas. Aš truputį įkirsdavau smailiu peiliuku ir rankomis lengvai nulupdavau keletą lukšto gabalėlių, tiek, kad pro tarpelį iškristų kiaušinis.
2. Kai lukštų turime pakankamai, galime ruoštis jų dažymui. Pirmiausia paviriname tuščius lukštus, kad jų vidus būtų švarus ir kol dažysime juos laikome karštame vandenyje tame pačiame puode, kur ir virinome.
3. Pagal instrukciją pasiruošiame kiaušinių dažus. Puikiai tinka lietuviški "Smagučio" dažai, jie labai lengvai paruošiami, tereikia šilto vandens ir šlakelio acto.
4. Po vieną lukštą nardiname į stiklinę ir palaikome keletą minučių, kol išgauname norimą spalvą. Retsykiais lukštą reikia pajudinti, kad nebūtų šviesių lietimosi su indu žymių. Taip pat geriausia tai daryti rankomis, užsidėjus gumines pirštines, kad nesusibraižytų kiaušinio dažai.
5. Kai nudažome, lukštą apverčiame ir išdžioviname. Pakeičiame dažų spalvą ir kartojame procedūrą.
6. Kai nudžiūsta lukštai, jų vidų pripildome saldžių gėrybių, žaisliukų ar dar kažko, ką sugalvojame. Lukšto galiuką lengvai (nebūtinai aklinai) užlipdome siaura lipnia juostele, prie kurios aš taip pat priklijavau lapelius su užrašu "sudaužyk mane".
7. Kiaurąjį  lukšto galą aplinkui aptepu lipalu ir įsodinu į spalvotas popierines keksiukų formeles. Tiesa, formeles naudoju pačias mažiausias kokias randu prekybos centre, didesnės tam netinka. Kad gerai prisiklijuotų, kiaušinėlius tvirtai įspausdama į jiems skirtas vietas sudedu į kartonines kiaušinių dėžutes ir palieku per naktį. Rytą randu rezultatą tokį, kaip pirmojoje nuotraukoje.

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...