27 balandžio 2011

Apsaugos mažylio lovelei

Galiu ant pirštų suskaičiuoti, kiek mano pirmasis vaikis miegojo savo kūdikiškoj lovelėj. Svarstau, kodėl? Ar labai mamos reikėjo šalia, ar tiesiog lovelė buvo nejauki.. Bandydama taisyti padėtį, kad taip neatsitiktų su antruoju, sumaniau ją šiek tiek "pajaukinti", taigi apgyvendinau keletą draugužių.
Apsaugėlės yra mano bandyminis siuvinys, tad ir pateikti instrukcijų, mokančių kaip jas pasiūti tiksliai negaliu. Naudojau dviejų rūšių audinius. Pagrindinė baltoji yra gan stora drobė, antroji, plona medvilnė, kurios motyvai prisiūti kaip dekoracijos. Vidų paminkštinau porolonu.
Mano darbo eiga tokia:
1. Audinius išskalbiu ir išlyginu, kad vėliau skalbiant nesusitrauktų.
2. Atsikerpu reikalingą kiekį medžiagos. Mano būsimos apsaugėlės išmatavimai tokie: ilgis 120 cm, plotis 60 cm, aukštis 25 cm.  Pagrindinis audinys bus lenkiamas pusiau, todėl jo reikės dvigubai daugiau. Taigi, reikės 180 x 50 plius pridedant maždaug po 5 cm siūlėms. Kadangi man nevisada pavyksta tiksliai atmatuoti ir sukirpti, todėl siūlėms skiriu daugiau ir patrumpinu tik po paskutinio primatavimo baigiant siūti. Taip pat reikia porolono, 180 x 30 (pridėti šiek tiek siūlėms).
3. Pirmiausia lygintuvu išlyginu dekoratyvinę dalį, atlenkiu kraštelius, prismaigstau adatėlėmis prie pagrindinio audinio ir prisiuvu siuvimo mašina. Vėliau siuvu poroloną. Jį apgaubiu iš abiejų pusių ir pridaigstau adatėlėmis, kad nejudėtų. Siuvu iš viršaus, ties viršutiniu krašteliu, siūlė matoma. Apsaugėlės kraštai ir apačia lieka dar nesusiūti, o porolonas jau laikosi tvirtai.
4. Atverčiu priekinę, matomają apsaugėlės pusę ir dar kartą susiuvu poroloną su apsaugėlės nugarėle išilgai per vidurį, kad porolonas nesipūstų. Kai šis etapas baigtas, išverčiu siuvinį į blogąją pusę, susidaigstau ir susiuvu vieną kraštą, apačią ir pusę kito krašto, kad liktų ertmė išversti vėl į gerąją pusę. Išverčiu. Iš gerosios pusės apsaugėlės šonus ir apačią užtvirtinu apsiūdama dar viena siūle, kartu užsiuvu ir likusį neužsiūtą šoną.
5. Pasiruošiu juosteles, kuriomis apsaugėlę rišiu prie lovytės. Pasižymiu jų vietą pasimatuodama ant lovelės, kad juostelės sutaptų su lovelės šonų tarpeliais ir prisiuvu.
6*. Pakviečiu vyrą įvertinti mano darbo rezultatą ir, tuo metu, kai jis aikčioja ir džiaugiasi sutaupytu šeimos biudžetu, švelniai užsimenu, kad mano Čaika 132M labai pavargo ir mielai priglausčiau kokią tai Janome sewist 525S ;)

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...