16 balandžio 2011

Pilki tapukai

Gal šiek tiek pavėluotai aš pagaminau tuos tapukus, nes ir saulė pradėjo šildyti, bet nutariau, kad vasara pas mus trumpa ir ruduo vėl privers iš spintų traukti šiltus aprėdus. Be to, nesusilaikiau neatkirpus storo veltinio gabalo ir nepaeksperimentavus su šia medžiaga.

Tapukai išėjo 25 dydžio, bet apie viską nuo pradžių. Tiesa, iškarpų neturėjau, pasidariau pati, pagal Simono kojos dydį. Jei bus norinčių, paruošiu brėžinėlį.
Reikalingos priemonės: storas veltinis (audinių parduotuvėje jo radau po 10 lt už metrą), storas siūlas, 1,5-2 cm pločio guma (reikės labai nedaug), pora dekoratyvinių sagų, adatėlių.

Aš dariau taip:
1. Pasiruošiau iškarpas. Apibrėžiu Simono koją ant popieriaus, kad nustatyti tinkamą dydį, tačiau darydama pado iškarpas ant audinio nepamirštu pridėti po centimetrą siūlėms.
2. Atsikerpu du veltinio gabalėlius, maždaug 6x20 dydžio. Vėliau kai suformuoju batuką atsikerpu da vieną gabalėlį užkulnei.
3. Pasiruošiu du komplektus tokių iškarpėlių. (Kadangi neturėdama iškarpų mąsčiau ir modeliavau, tai suformavus vieną batuką jį išardžiau, kad pasiruošti tokias pat iškarpėles antrajam batukui)


4.  Adatėlėmis prismaigstau vieną ir kitą atsikirpto audinio gabalėlius ir abiejų paduko šonų ir sujungiu juos priekyje viduryje. Taip pat sudaigstau kulną. Nereikalingą audinį nukerpu, kad susiformuotų dailus batukas.
5. Veltinį siuvu rankomis labai storu siūlu, po vieną išimdama adatėles.
6. Batuko kulnui suformuoju veltinio audinio skiautelę, kurios vieną galą prisiuvu iš vidaus pačioje apačioje, ir perlenkus per kraštelį kitą galą prisiuvu išorinėje pusėje ir papuošiu metaline sagute.
7. Kad batukas nekristų nuo kojos, iš vidaus prisiuvu maždaug 3 cm ilgio gumutę.

3 komentarai:

tamoska616 rašė...

Labai grazus batukai
Sakykite kokio storio tas veiloko audinys. Radau pardavime 2mm ir 15mm. Manau 15 mm per storas. Kaip jūs manot?

NeringaM rašė...

Maniškio storis apie 6-7 mm. 15 mm tubūt bus sunku susiūti. Nebent jį naudoti padui, o viršutinę dalį iš plonesnio:)

Rasa rašė...

Šaunūs batukai, ačiū už idėją!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...