13 rugsėjo 2011

Keksiukai su mėlynėmis

Šį receptuką radau sename "Gerų patarimų" numeryje. Šaldiklyje turiu šiųmetinių mėlynių bei kaimiškų kiaušinių, namuose mušto sviesto, nenugriebto pieno. Tikra kalorijų bomba, bet be cukraus (kurį kėsinausi pakeisti medumi) ir kepimo miltelių, "sintetikos" daugiau čia nėra. Einam prie reikalo.
 Tešlai reikės:
  • stiklinė pieno
  • 100 g sviesto
  • kiaušinis
  • 2 stiklinės miltų
  • 60 g cukraus
  • šaukštas kepimo miltelių
  • šaukštelis druskos
  • stiklinė šaldytų mėlynių
Paviršiui:
  • apie 50 g sviesto
  • apie 50 g cukraus




 Į tešlą įberiame ir druską.
Kadangi šiais laikais stiklinių dydžiai skiriasi, tai visų miltų nepilu, o po truputį maišant, kad tešla būtų ne per kieta. Ji turi kabintis šaukštu lengvai. Pagal šį receptą, man miltų dar liko.

 Kepimo formeles patepame riebalais, pabarstome miltais ir supilstome tešlą. Nepripilame pilnų indų, nes pakilusi tešla gali išbėgti. Kesiukus kepame 20-25 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai pagels.
Išėmę iš orkaitės, keksiukus išimame iš formelių ir atvėsiname.
Paruošiame paviršių: keksiukų viršų pavilgome tirpintame svieste, o paskui cukruje.

Man jie patiko!

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...