21 vasario 2011

Pavasariu kvepiantis gobtuvas

Kol dar neištirpo šviežiai pridrėbtas sniegas, skubu pasidalinti žieminiu gobtuvo modeliuku, kurio spalva jau pranašauja lazdyno kačiukų sprogimą ir taip išsiilgtą spalvų gaivą.
Jums reikės apie 100-150g medvilninių siūlų, aišku galima naudoti ir kitokius, tuomet gobtuvas įgaus kitokią tekstūrą. Naudojant vilną jis bus daug šiltesnis už manąjį. Taip pat reikia tarpusavyje sujungtų virbalų, ne ilgesnių nei 80 cm ir žiogelio (grafkės) pynutės raštui išmegzti.
Mezgimas paprastas kaip du kart du. Užsimetame tiek akių, kad padalinus iš 8 gautųsi teigiamas skaičius. Aš užmečiau 80, kas mėgsta nešioti gobtuvus labiau prie kaklo, tuomet pakaktų 64. Mezgame 8 gerasias ir 8 išvirkščias akis ir taip pakaitomis išmezgame kelias eiles.
Šeštosios eilės mezgimas:  1 geroji akis, tris sekančias akis nukeliame ant žiogelio ir paliekame priekyje mezginio, tuomet mezgame tris gerasias akis. Nukeltasias ant žiogelio akis sukeliame atgal ant kairiojo virbalo ir išmezgame keturias likusias gerasias akis. Tokiu budu susikryžiuoja stulpelis ir išmezgama pynutė. Toliau mezgame 8 blogasias akis. Taip kartojame kol baigiame šeštąją eilę.
Septinta-vienuolikta eilės: 8 gerosios, 8 blogosios akys.
Dvylikta eilė: mezgama kaip ir šeštoji.
Na o kada sustoti, nuspręskite pačios:)
p.s. ačiū mano šauniajai ir kantriajai modeliukei.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Super spalva!

Neringa rašė...

Labai gražu, įkvėpė. Magsiu ir aš kažką panašaus.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...