25 vasario 2012

Žiedlapių magija

Spėju, ne mano vienos optimizmas ir geros nuotaikos grįžta artėjant lauktam pavasariui. Ta proga pradėjau rikiuoti aprangą drabužinėje atbuline tvarka: megztiniai į galą, palaidinės artyn.. Užkliuvo nei šiokie nei tokie marškinėliai, kurių niekada nevilkėjau (panašu, kad ir nebūčiau vilkėjusi dėl nevykusio modelio). Sumąsčiau, kad jiems reikia pokyčių:) Einu žirklių..
Marškinėlių medžiaga gan stora, todėl ir ryžausi tokiems karpymams. Plonesnė tįstų ir raitytųsi, tad vaizdas būtų nelabai koks. Taigi,  nukirpau rankoves, apykaklę. Iš nukirptų dalių suformavau krūvą žiedlapių ir prisiuvau trimis eilėmis taip, kad sekančios eilės žiedlapiai uždengtų ankstesnės eilės siūles. Vienas dalykas, kurio iš anksto neapgalvojau, tai sutvirtinti audinį paklijuojant po apačia gabalėlį flizelino. Taip jis siuvant siuvimo mašina netįstų. Pas mane trečioji eilė šiek tiek patįso, be ją vėliau suvaldžiau prisiūdama kantavimo gumelę.
 
Kantavimui pasirinkau ploną kantavimo gumelę rastą siuvimo reikmenų parduotuvėje Savanorių HyperMaximoje Kaune. Jos kaina apie pusantro lito už metrą. Ši mėlyna spalva, šiek tiek blizgi man patiko labiausiai, ją truputį patempdama prisiuvau zigzagu. Tiesa, siuvant trikotažą reikėtų nepamirštį įsidėti tam skirtą adatą (stretch arba kitaip jersey), jos galas apvalesnis todėl lengvai keliauja audiniu ir jo nepašo.  
Įdomu, kaip atrodytų palaidinė tokiais žiedlapiais nusagstyta visa nuo viršaus iki apačios.. turbūt kažkas magiško..Dėl žaismingumo dar būtų galima įdėti vieną kitos spalvos žiedlapį:)

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...