17 balandžio 2012

Mini lovatiesė

Pagaliau mano lova aprengta! Pradėta praeitų metų pabaigoje ši mini lovatiesė nebeužima vietos mano mintyse ir jau atlieka jai numatytas funkcijas. Ilgai ieškojau tinkančių audinių, nes užuolaidos uždavė temą ir privalėjau jos laikytis. Miegamojo kambario norėjau balto-pilko-juodo, todėl kitų spalvų čia ir nekišu. Matyt, pabaigoje, kai jau visi daiktai ras savo vietas, sulaužysiu savo taisykles ir įmesiu kokį nors ryškų akcentą.
 Audinių savikaina man išėjo juokinga, vos 10 litų, įskaitant pusantro metro sintepono, audinius gerajai ir blogajai lovatiesės pusėms, juostelėms. Išduoti kas, kur, kaip? (nuostabioji Hmn), jei turit progą, pažvejokit ten dažniau:)
Taigi, iš juodo audinio pasiruošiau kalną 7mm pločio juostelių. Krašteliai jų atlenkti lygintuvu. Tas juosteles įvairiais vingeliais prisiuvau prie gerosios audinio pusės dviem siūlėmis - pirmyn ir atgal. Dėl įdomumo naudojau blizgų siūlą. Šitas etapas sugraužia daugiausiai laiko. Na bet kai darai kažką sau, dažniausiai laiko neskaičiuoji.
Kai viršutinis sluoksnis paruoštas, tada galima "lipdyti" lovatiesę. Dedame apatinį audinį, sinteponą ir viršutinį sluoksnį, taip, kaip turės atrodyti pasiūta lovatiesė. Kruopščiai sulyginame ranka ir sudaigstome adatėlėmis. Viršutinį audinį aš atsikirpau didesnį, kad galėčiau jį atlenkti į lovatiesės blogają pusę ir taip suformuoti kraštelį.

 Galiausiai, jau apsiūtą lovatiesę keliose vietose skersai pervažiavau siuvimo mašina, kad sluoksniai vienas nuo kito neatsiskirtų.

3 komentarai:

SkudurinisPasaulis rašė...

Grazu :) Labai grazu

O gal galetumete pasakyti kaip tas aparaciukas juostelems gaminti angliskai vadinasi? Arba lietuviskai?

Paieskociau jo interneto platybese isigyti :)

NeringaM rašė...

Labai smagu, kad patiko:) Tas prietaiselis vadinasi "bias tape maker". Buna ivairiu plociu. Manasis Clover firmos, isigytas Jav. Maciau yra ir lt, bet brangoki, virs 30 lt.

SkudurinisPasaulis rašė...

Aciu :)

Ieskosim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...