06 kovo 2012

Peteliškė - berniuko puošmena

Senai mintyse kurptas ir lauktas projektas pagaliau įgyvendintas. Simono trečiojo gimtadienio aprangos akcentas - peteliškė! Tiesą sakant skeptiškai žiūrėjau į šį reikalą, maniau, surauks nosį ir švystels ją į kampą, bet taip neįvyko. Šventę vaikis atlaikė iki galo ir nukeipo vos tik seneliai išvažiuodami uždarė duris. Šį rytą (pirmadienį) pas mane į lovą susikraustė su gimtadienio dovanomis ir išreiškė tvirtą nuomonę, kad į darželį šiandien neis, reikalų ir taip per akis, reikia žaisti su naujais žaislais. Sukaupiau drasą ir palinksėjau sutikdama su jo pasiūlymu (kaip atrodė mūsų diena būtų galima parašyti atskirą rašinį). Pasiprašė, kad uždėčiau peteliškę ir nutarė vėl švęsti gimtadienį. Kažkas nerealaus yra stebėti kaip auga ir skleidžiasi mažieji gudragalviai..:))
   
Siuvimo instrukcijos čia
 1. Pirma pasibraižau norimos formos peteliškę ant popieriaus ir pasiruošiu iškarpas, pridedu po centimetrą siūlėms. Išikerpu 4 detales iš plonos medvilnės ir 2 iš flizelino. Susikerpu įstrižai audinio, taip jis bus tąsesnis.



2. Dvi raštuotas detales sudedu gerosiomis pusėmis į vidų, tada ant jų uždedu flizelino detalę ir apsiuvu visas tris palikdama siaurąjį galą neužsiūtą. Išverčiu į gerąją pusę ir išlyginu lygintuvu. Tą patį padarau ir su likusiomis detalėmis. (Šioje nuotraukoje pavaizduotas tik bandyminis pavyzdys, originaliai šios dalys yra daug ilgesnės)

 

3. Išverastų ir išlygintų dalių galus užsiuvu. Viename prisiuvu sagutę, o kitame - specialią gumą su kilpelėmis sagutei

4. Tada surišu peteliškę. Šitas etapas man buvo sunkiausias, bet vistik po keleto bandymų pavyko:) Video kaip tai padaryti rasite čia
Na o jeigu reikia detalių siuvimo instrukcijų, jas šiame tinklaraštyje.

2 komentarai:

linaitytė rašė...

Puikus rankdarbis..mano svajonė taip pat pasiūti savo sūnui..tik dar kol kas neįgyvendinta :) Manau tavo blogas mane paskatins greičiau imtis savo svajonių įgyvendinimo :)

NeringaM rašė...

Jei bent vienas žmogutis pasisemia čia nors dalelę įkvėpimo, tuomet jo įgaunu ir aš. Kitaip tariant pasidaliname "įkvėpimais":)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...