22 vasario 2012

Pūstos kelnės

Baigiau siūti senai sukirptas "brainiac" kelnes. Šį kartą norėjau pabandyti kitokį nei įprastą modelį, tad pasibraižiau, ir į darbą. Rezultatas kaip ir norėjau išėjo pūstas. Nevaržomai galima atlikti akrobatinius triukus:)
Rinkausi flanelės audinį, kurį gavau iš JAV. Lietuvoje tokių spalvingų neužmačiau. Susikirpau iš jo štai tokias detales. Nugaros detalė šiek tiek platesnė nei priekio, tam, kad galima būtų padaryti klostes ir išgauti pūstą efektą.

Atlikau tokius žingsnelius:
- Susidaigsčiau reikalingas siūles (žr punktyrines linijas) ir atlikau pirmą primatavimą ant greitai judančio objekto:)
- Kai įsitikinau, kad viskas gerai, tas siūles susiuvau siuvimo mašina, tada apmėčiau kraštą overloku (galima ir zigzagu)
- Tuo pačiu overloku apmėčiau kelnių apačią
- Nugaroje šiek tiek susiaurinau juosmenį padarydama klosteles. Pamiršau pavaizduoti brėžinėlyje:(
- Juosmeniui naudojau plačią gumą, jos kraštą ratu tolygiai patempiant susiuvau su kelnių juosmeniu. Visa tai atlikau overloku, išėjo dailus kraštelis, todėl juosmenį beliko įlenkti į vidų, kad pasislėptų guma ir apsiūti siuvimo mašina.
- Tada atlenkiau kelnių apačią ir priekyje pritvirtinau dekoratyvią virvutę, kad mažius nesunkiai atpažintų, kur kelnių priekis.

4 komentarai:

Agnė rašė...

kaip smagiai atrodo :)

Anonimiškas rašė...

ISIVAIZDUOJU DU BACHURELIUS VIENODOM APRANGELEM SMELIO DEZEJ...REIKS NAUJO SMELIO...

linaitytė rašė...

Kelnytės gražiai atrodo..bet flanelė man nepasiteisino...labai greit apsivelia.O gal čia tik man vienai taip? Esu siuvus ir patalėlius,tai vos po kelių skalbimų spalvytės pabluko..išliko tik švelnumas audinio.ale grožio jokio :(

NeringaM rašė...

Šita manoji flanelė kažkokia kitokia. Vietinės kilmės flanelės man taip pat ne prie širdies, banalūs raštai, o ir išvaizdą praranda greitai. Žiūrėsim, kiek ilgai šios kelnės išliks ryškios, po poros skalbimų dar nepasikeitė. Kita vertus, jos po namus "drožti" skirtos, tai labai nepergyvensiu jei kažkas nutiks;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...