14 lapkričio 2011

Magnetinė piešimo lenta

Aš atsimenu vaikystėje labai norėjau namie turėti tokią piešimo lentą.. O kadangi neturėjau, tai su iš mokyklos nugvelbtu kreidos gabaliuku paišiau ant juodos spintos, kuri dėl rašymo truputėlį apsibraižė ir dabar stovi tėvų palėpėje. Kad nenukentėtų mano namų baldai, nutariau padaryti tokią lentą savo vaikams.

Jei įdomu sužinoti, kaip ir ką aš čia dariau, skaitykite toliau..
Iš pradžių susirinkau man reikalingus reikmenis: iš parduotuvės colorshop parsisiunčiau magnetinių dažų flakonėlį. Pasirinkau purškiamus aerozolinius dažus, kurie kainavo apie 13-14 lt (dabar mačiau pabrango:)


Atsipjoviau ploną faneros lakštą. Tokių turėtų būti senukuose, na o aš radau savo rūsyje. Tokį lakštą reiktų gerai patrinti šlifavimo popieriumi,kad dažai dengtųsi ir pats rašymo procesas vėliau nebūtų erzinantis. Taip pat reikia apsaugančios grindis plėvelės, jei planuojate dirbti patalpoje. Su tokiais aerozoliniais dažais aš asmeniškai patalpoje nedažyčiau daugiau, tik lauke, kur kvapas greitai išsisklaido ir lašeliai nenusėda ten, kur nereikia.


Po dviejų purškimų rezultatas atrodo taip. Pagal dažų instrukciją, rekomenduojama nudažyti bent tris sluoksnius, kad išgauti magnetinį efektą. Aš tuos tris sluoksnius ir nupurškiau. Tarp kiekvieno purškimo turi praeiti apie 10 minučių. Baigus dažyti, lentą palikau porą parų nudžiūti.


Rezultatas gavosi neblogas, račiau magnetinio efekto nepavyko išgauti. Ploni magnetukai išsilaiko, tačiau sunkesni nukrenta. Greičiausiai reikėjo nupurkšti dar keletą sluoksnių. Tą padarysiu, kai lenta šiek tiek apsitrins ir reikalaus atnaujinimo.

Prie sienos lentą pritvirtinau dvipuse lipnia juosta skirta montuoti sunkesnius daiktus. Jos yra senukuose.
Mano lentos savikaina išėjo apie 20 lt. Perkant tokį daiktą parduotuvėje, kainuotų 3-4 kartus daugiau.

Na ir pabaigai, jei reikėtų dar kartą padaryti tokią lentą, bandyčiau teptuku tepamus dažus, o ne purškiamus. Nors purkšti paprasčiau, tačiau daug nepatogumų dirbant patalpoje. Kiek teko domėtis, tepami dažai brangesni. Na o jei nereikia magnetinio efekto, tuose pačiuose senukuose galima rasti žalių mokyklinėms lentoms skirtų dažų. Prieš pusmetį jų ten buvau radusi, kaina buvo apie 25 lt už nemažą dėžutę.

O jus ar esate darę kažką panaušaus? Pasidalinkite patirtimi apie naudotas priemones ir procesą.

9 komentarai:

Egidija rašė...

Pas jus labai grazus staliukas su kedute. jei nepaslaptis gal galite pasidalinti kur pirkote? :)

NeringaM rašė...

Egidija, staliuką ir kėdutę mums padarė meistriukas. Kiek žinau dar vieną komplektėlį jis turi pardavimui, jei domina brūkštelkit man žinutę į jurbarkiete (eta) yahoo.com, užklausiu jo.

linaitytė rašė...

Sveiki, norėčiau paklausti koks jūsų magnetinės lentos dydis? Dažų aprašyme rašo,kad magnetinio paviršio išgavimui flakonėlio užtenka- 0,4-0,5kv.m ploto...mažokai pasirodė... ačiū už atsakymą

NeringaM rašė...

Na man irgi atrodė, kad bus mažokai, todėl įsigijau du flakonėlius, nors net pirmojo pilnai neišnaudojau. Nupurškiau lentą 80x90 cm dydžio. Manyčiau, jei norisi stipraus magnetinio efekto, tada gal ir daugiau dažų reikia. Man kibo maži magnetukai, o didieji, sunkesni, nesilaikė.

linaitytė rašė...

Suradau neblogą variantą magnetiniai lentai...tai magnetiniai popieriaus lapai prie kurių priklijavus norimą paveiksliuką,gaunasi nesunkūs magnetukai....jau ruošiuos šią mintį įgyventinti..aišku įkvėpėjas visagalis internetas :)
Nuoroda http://www.makeit-loveit.com/2011/12/make-your-own-magnetic-paper-dolls-and-fabric-cover-for-your-metal-base.html

linaitytė rašė...

tokio popieriaus magnetinio radau pirkt www.vilprint.lt..pirmas užsakymas nemokamai :)

NeringaM rašė...

Tikrai labai idomus projektelis pasigaminant mazus magnetinius lipdukus. Nebutina spausdinti, galima patiems nusipiesti norimus paveiksliukus.

Tiesa, dar radau viena nemagnetini varianta lentai - tai lipni juoda plevele: http://www.gudragalvis.lt/prekes-aprasymas/003295.html

tekstilinės lentos rašė...

Puiki piešimo lenta, tikrai įdomus jūsų projektėlis. Super nuotraukos ir pati idėja.

magnetine lenta rašė...

Gera idėja kaip pasidaryti pačiam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...