18 spalio 2011

Džinsiniai šortukai iš džinsų

Turbūt pagalvosite, kad man kvankt, nes šortus sugalvojau siūti rudenį, bet nuraminsiu.. Šortai skirti trimečiui darželinukui dėvėti ant pėdkelnių, kad nereikėtų grupėje kaisti su ilgomis kelnėmis.
Nedėvimi tėčio džinsai prikeliami antrai gyvybei..
Pirmiausia pasiruošiame iškarpas. Tam tinka mėgstami tinkamo dydžio šortai. Brėžinius perkeliame ant popieriaus. Atkreipkite dėmesį, jog priekio ir nugaros iškarpos šiek tiek skirsis.

Gauname štai tokias iškarpas.
 
Susirandame  nereikalingus džinsus.

Pagal iškarpas pasiruošiame štai tokias dvi detales. Aš šoninę siūlę palikau originalią, kam be reikalo kirpti ir vėl siūti:) Tiesa, šitos detalės iškirptos iš džinsų "šlaunų" dalies, susirglamžiusi vieta - tai anksčiau buvęs kelio sulenkimas.
Iš blogosios pusės susiuvu abi detales priekyje, vėliau apmėtau siūlę overloku (galima ir zigzago siūle), galiausiai iš gerosios pusės sutvirtinu nusiūdama tiesią siūlę. Tą patį padarau ir nugaroje.
Apmėtau šortų apačios kraštus. Po to iš blogosios pusės susiuvu ir apmėtau kelnių klešnių vidinę siūlę.
Palenkiu šortus tiek, kiek reikia nusiūdama tiesią siūlę.


Dabar juosmens eilė. Tempdama plačią gumą zigzago dygsniu ją prisiuvu prie juosmens. Gumą atleidus, kartu paskui ją pasiduoda ir džinsas, taip suraukiamas juosmuo.

Juosmenį su guma palenkiu į vidų ir prisiuvu trimis lygiagrečiomis eilėmis. Siūdama juosmenį tempiu, kaip ir prieš tai. Guma lieka viduje, jos nebematyti.

Džinsinis rezultatas!

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...