Jei dar yra tokių, kurios nespėjo pasiruošti marinuotų agurkėlių žiemai, siūlau išmėginti šį receptą. Pernai pabandžiau, o šiemet tik taip ir marinuoju, nes rūsio lentynos buvo nušluotos dar nepasibaigus žiemai. Mano skoniui jie tobuli!
Reikia: marinavimui tinkančių agurkėlių, vandens, acto, cukraus, druskos, prieskonių agurkų marinavimui, krapų, česnakų, stiklainių su dangteliais.
Marinato proporcijos: 1 litras vandens, 0,5 stiklinės acto, 1 šaukštas druskos, 5 šaukštai cukraus.
Eiga:
1. Į didelį puodą supilame vandenį ir kitus marinato kompenentus išlaikydami proporcijas. Užverdame.
2. Kol marinatas užvirs, į švarius stiklainius įdedame prieskonių pagal skonį: krapų, česnako skiltelių, specialaus prieskonių agurkams mišinio.
3. Sudedame nuplautus ir nusausintus agurkėlius (galiukų aš nenupjaustau).
4. Verdantį marinatą palaipsniui pilame ant agurkų į stiklainius, uždengiame dangteliais, bet tvirtai dar neužsukame (užpilti reikės antrą kartą).
5. Uždengiame šiltu apklotu. Šiuo metu agurkėliai suplinka, matysime, kaip žalia jų spalva tampa nebetokia ryškiai žalia.
6. Kai stiklainiuose esantis marinatas atvėsta, jį supilame atgal į puodą ir dar kartą užviriname.
7. Užvirus skysčiui antrą kartą užpilame agurkus ir jau tvirtai užsukame dangtelius.
8. Stiklainius apverčiame ir vėl uždengiame.
9. Skysčiui atvėsus, stiklainius nešame į vėsią gėrybių saugojimo vietą. :)
1 komentaras:
Pamiršau patikslinti, jog druska konservavimui turi būti būtinai BE JODO
Rašyti komentarą