13 liepos 2011

Du sakiniai apie automobilius

Jei skaitėte viename ankstesnių įrašų rašiau apie štampukus iš trintukų. Šį kartą išbandau profesionalesnę metodiką, iš JAV atkeliavo siuntinėlis su specialiu rinkiniu atspaudams gaminti. Rezultate gavosi plakatas berniukų kambariui.

Na apie viską nuo pradžių. Tas mano minėtas rinkinys vadinasi Speedball Stamp Makink Kit. Internetinėje Amazon parduotuvėje kainuoja nepilnus 15 dolerių. Rinkinį sudaro 10x15 cm dydžio skaptavimo plokštelė, medinis įrankis su dviejų dydžių antgaliais ir kopijavimo popierius.
Pirma reikia pieštuku nusipiešti ar atsispausdinti spausdintuvu norimą paveikslėlį. Tą paveikslėlį prispaudžiame prie rožinės plokštelės ir švelniai patriname. Paveikslėlis tokiu būdu persikelia ant plokštelės.


Peiliu atpjaunu reikiamo dydžio plokštelės gabalėlį ir imu skaptuoti. Rožinė masė raikosi tikrai smagiai ir lengvai. Svarbu nepersistengti ir daryti viską kruopščiai.


Štai ir viskas, imuosi bandyti štampelį. Tam reikia popieriaus, dažų vandens pagrindu (to reikalauja štampuko instrukcija), teptukų, liniuotės.


Teptuku tepu dažus ant štampuko ir paveikslėlius "klonuoju" popieriaus paviršiuje. Įvertinkit, ar man pavyko.


Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...