21 birželio 2011

Spaude užsegamas seilinukas

Šis seilinukas pas mane atsirado gan senai, siūtas dar su "čaika", bet vis neprisiruošdavau pritaisyti užsegimą jam, todėl ir nepristačiau jums jo anksčiau. Seilinukas gan nedidukas, todėl jei turite didesnį nei 6 mėnesių mažylį, reiktų pailginti krūtinę dengiančią dalį.
Instrukcijas ir brėžinėlį parsisiųskite iš čia: http://nested.typepad.com/blog/files/bib-instructions.pdf
1 žingsnis:
Atsispausdiname ir pasiruošiame iškarpas. Suklijuojame per du lapus išsidėsčiusias seilinuko dalis, išskyrus kišenėlę. Kad viskas pavyktų idealiai, tam pažymėta punktyrinė linija. Rezultate turime dvi iškarpas: seilinuką ir kišenėlę.

2 žingsnis:
Išsikerpame du audinio gabalėlius pagal seilinuko iškarpą, bei vieną - kišenėlei.

3 žingsnis:
Tiesiąją kišenėlės kraštinę apsiuvame kantavimo juostele, kurią pasidaryti galime iš audinio arba naudoti gatavą.

4 žingsnis:
Susluoksniuojame iš turimų iškarpų "sumuštinį". Kišenėlę gerąja puse į viršų uždedame ant gerosios seilinuko detalės. Kitą seilinuko detalę uždedame ant viršaus, bet blogąja puse į viršų. Sudaigstome adatėlėmis ir apsiuvame ratu, palikdami nedidelį tarpelį,per kurį išversime seilinuką į gerąją pusę.

5 žingsnis:
Išvertę seilinuką į gerąją pusę išlyginame lygintuvu ir paslėptu dygsniu rankomis užsiuvame atvirą likusią vietą. Dabar galima apsiūti seilinuko kraštelius siuvimo mašina iš gerosios pusės.

6 žingsnis:
Formuojame užsegimą. Pagal instrukcijas, siūloma pritvirtinti lipnią velcro juostelę, tačiau aš pasirinkau spaudžių variantą, nes norėjosi išbandyti prietaisą.
Turint spaudžių reples, tai galima padaryti visai nesunkiai.

Yla audinyje išduriame skylutę, į ją ibedame spaudės kepurėlę su smailia kojele ir iš kitos audinio pusės ant kyšančios kojelės uždedame vieną iš detalių su duobute (jų yra dvi). Tuomet replės stipriai suspaudžiamos ir susiformuoja graži spaudė. Tą patį padarome dar kartą iš likusių kitų dviejų detalių. Taip gauname tarpusavyje susisegančias spaudes. Smagus ir įdomus darbas:)


 

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...