13 kovo 2011

Tobulo skonio šokoladiniai keksiukai

Ilgą laiką vis nedrįsau investuoti į keksiukų kepimo formą, bet labai norėjosi į brolio gimtadienį nusivežti kažką skanaus ir dar negaminto. Taip išsirutliojo mintis, kad reikia iškepti nedidučių keksiukų.
Rezultatas pranoko lūkesčius, todėl receptu dalinuosi ir sakau "perduok kitam":)

Reikia:
(10-12 keksiukų)
  • 110 g. juodojo šokolado
  • 100 g. sviesto
  • 130 g. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 110 g. miltų
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 150 g. vyšnių be kauliukų
  • 1 v. šaukšto brendžio
Šokoladą ištirpinti su sviestu bei šiek tiek atvėsinti. Cukrų išplakti su kiaušiniais, supilti tirpintą šokoladą su sviestu, įpilti brendžio. Plakant sudėti persijotus ir sumaišytus su kepimo milteliais miltus. Į išplaktą masę sudėti vyšnias. Galima naudoti šaldytas. Viską atsargiai išmaišyti.
Keksiuko formeles iškloti popierinėmis formelėmis (arba naudokite silikonines formeles) bei užpildyti 3/4 dalies paruošta mase. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C ir kepti  apie 25 min. Keksiukai neturi būti pilnai iškepę viduje, turi išlikti minkšti su trapia plutele. Papuošti galima tirpintu šokoladu, vyšniomis ar cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...